Забрана за секое гостување

Зошто Кумани и пречат на управата на К.К.Куманово? Цела недела нашата управа се обидува да не убеди дека по никој случај да не одиме на натпреварот со К.К.Карпош Соколи,под изговор дека уште на излез од Куманово ке бидеме вратени,и ако стигнеме до салата нема да бидеме пуштени од полицијата.Но оние најупорните за да се уверат во веродостојноста на управата со неколку коли отидоа,си влегоа без проблем,си навиваа и никој ништо не им кажа.Истото се случи и во Струмица кога ни беше кажано истото,а пак немаше никаков проблем.Нашата управа упорно измислува некои изговори и некои закони од пред 2/3 години(кои немаат врска) само Кумани да не присуствуваат на ниеден гостински натпревар.Со ова само сакаме да им порачаме дека од сега Кумани веќе нема да ги толерираат нивните манипулации и ке одат на секое гостување,дали тоа му се допаѓало некому или не.Никој нема да не спречи да му дадеме подршка на нашиот миленик К.К.Куманово. ЗА НАШ КЛУБ,ЗА НАШ ГРАД!!!

 
Кумани во Струмица

Во недела на 12.10.2014 во 18:00ч нашиот клуб ја игра првата утакмица во оваа првенство на гостински терен против екипата на К.К.Струмица.За Кумани има организиран превоз по симболични 50 денара.Поаѓање пред спортската сала во 15:00ч.Сите Кумани да бидат облечени во црно и да носат шалови.ЗА НАШ КЛУБ,ЗА НАШ ГРАД!!!

 
Прв официјален тренинг на К.К.Куманово

Во понеделник  20:00ч во спортската сала во Куманово ќе се одржи прв официјален тренинг на нашите кошаркари.Се повикуваат сите Кумани масовно да дојдат и да им приредиме невиден спектакл на нашите кошаркари,и да им дадеме мотивација во оваа сезона да го дадат максимумот од себе,бидејќи Кумани го заслужуваат тоа.ВО ПОНЕДЕЛНИК СИТЕ ВО СПОРТСКА САЛА. ЗА НАШ КЛУБ,ЗА НАШ ГРАД!!!

 
К.К.Куманово-К.К.Лирија

После денешната победа на домашен терен против К.К.Струмица, во вторник ни доаѓа екипата на К.К.Лирија која знае да биде незгоден противник и на наш терен.Затоа сите Кумани да се соберат во што помасовен број,за да му помогнеме на нашиот клуб да извојува победа,и да ни се отвори патот кон долгопосакуваниот Play Off. Сите Кумани да понесат шалови и да бидат облечени во црно.Утакмицата започнува во 19:00,а картите за Кумани ке се продаваат пред западниот влез на спортската сала.ЗА НАШ КЛУБ,ЗА НАШ ГРАД!!!!

 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>